7/07/2009

Rasam - Ohut linssikeitto


4rkl tuvar dal- tai bahar dal - linssejä (tai vain perus punaisia joita saa useimmista kaupoista)
hippu kurkumaa
4 tl kasviöljyä
1/4 t suolaa
1/4tl suolaa
1/4tl mustia tai ruskeita sinapinsiemeniä hippu hajupihkaa jos sellaista sattuu omistamaan..
5-6 currylehteä (itse laitan perus curry hippusia, jos ei lehtiä löydy)
1/4tl kokonaista jeeraa
1 vihreä chili
1/4tl tamarinditahnaa esim. Spice up!

Huuhdotaan linssit kylmässä vedessä ja kuumennetaan kattilassa 4dl vettä. Lisätään linssit, kurkuma ja 1tl öljyä. Peitetään kannella ja kiehutetaan hiljaisella 10-30min. kunnes ovat kypsiä (riippuen linsseistä, katso paketin ohje..). Lisätään 2 dl kuumaa vettä sekä suolaa. Kuumennetaan loput öljystä toisessa kattilassa johon laitetaan joukkoon sinapinsiemenet, hajupihka, curry, jeera, chili ja tamarinditahna. Sekoitetaan hyvin ja kun sinapinsiemenet alkavat rätistä, siirretään kattila liedeltä ja lisätään seos linssien sekaan. Kiehautetaan keittoa vielä hetki, muistetaan myös sekoitella. Tarjotaan mukista tai kupposesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti